Uncategorized
sxskv  

Bør Wada forby raskt ekstreme vektkutt i kampsport?

I den siste stemmen som krever reform av raske ekstreme vektkuttmetoder i Combative Sports, publiserte Journal of Sports Atletico Madrid Skjorter Medicine en uenighet som antyder at Verdens anti -dopingselskapsforbud inkluderer raskt ekstrem vektskjæring som en ‘forbudt metode’.

Artikkelen, med tittelen “Det er på tide å forby raskt vekttap fra kampsport” antyder at disse metodene som helhet tilfredsstiller WADA -testen for forbudte teknikker, så vel som derfor bør legges til WADAs forbudte liste. Sammendraget er gjengitt nedenfor:

De fleste konkurranser i kampsport er delt inn i vektklasser, teoretisk muliggjør for mer rettferdige så vel som mer jevnt omstridte tvister mellom idrettsutøvere av lignende kroppsstørrelse, utholdenhet og smidighet. Det er godt dokumentert at de fleste idrettsutøvere, uavhengig av kampsports disiplin, reduserer betydelige mengder kroppsvekt i dagene før konkurranse for å kvalifisere seg for klasser med lettere vekt. Rask vekttap er preget av reduksjon av en betydelig mengde kroppsvekt (vanligvis 2–10%, selv om det ofte blir sett større reduksjoner) om noen dager før innveiing (mest de siste 2-3 dagene) oppnådd av En kombinasjon av teknikker som inkluderer sult, alvorlig begrensning av væskeinntak og bevisst svette. Dermed prøver idrettsutøvere å få et konkurransefortrinn mot lettere, mindre så vel som svakere motstandere. En slik drastisk så vel som rask vektreduksjon er bare oppnåelig via en kombinasjon av Club Tijuana Skjorter aggressive strategier som fører til hypohydrering så vel som sult. Den ugunstige effekten av disse prosedyrene på helse og velvære er godt forklart i litteraturen. Selv om effekten av raskt vekttap på ytelse diskuteres, forblir det robuste bevis som viser at raskt vekttap kanskje ikke svekker ytelsen, samt tilsvarer et faktisk konkurransefortrinn. I tillegg til helse og velvære så vel som ytelsesimplikasjoner, bryter raskt vekttap helt klart fair play, så vel som står mot sportenes ånd, siden en idrettsutøver som ikke er villig til å hevde å ha raskt redusert vekt, vil takle urettferdige konkurranser mot motstandere som er ‘ Kunstig ‘større så vel som sterkere. Verdens antidoping firmakode spesifiserer at en forbudt teknikk må tilfredsstille minst to av de overholdende kriteriene: (1) forbedrer ytelsen; (2) Stemter en idrettsutøveres helse; samt (3) krenker sportenes ånd. Vi antyder her at raskt vekttap tydelig tilfredsstiller alle tre kravene, og derfor bør forbys fra sporten. For å sitere verdens antidoping firmakode, vil dette “beskytte utøverenes essensielle rett til å delta i en dopingfri sport, så vel som å fremme helse, rettferdighet så vel som likhet”.

Dele denne:
Twitter
Facebook

Som dette:
Som lasting …

I Atalanta BC Skjorter slekt

WADA fjerner alkohol så vel som CBD fra forbudt notering i 2018. september 2017 med 3 kommentarer
Studie – OL -kampidrettsutøvere, raske vektkutt samt Perfomancemarch 13, 2016in “Safety Studies”
Studie bestemmer fysiske/psykologiske vanskeligheter i kampidrettsutøvere fra rask ekstrem vekt kutt 11. desember 2020in “Sikkerhetsstudier”

Leave A Comment